Beta - Glukan

liliana-berber

 Yazar:

Liliana Berber

@blondy_beauty_lab

Beta-Glukan, insan bağışıklığı üzerinde güçlü bir etkiye sahip, doğal olarak oluşan yüksek moleküler ağırlıklı bir polisakkarittir.

Moleküler zincirin dallanma derecesi açısından farklılık gösteren ve bu nedenle farklı aktivitelere sahip olan birkaç tür-glukan tipi polisakkarit vardır. Farmasötik ve kozmetikte endüstriyel uygulama bulan β-glukanın en aktif formları, fırıncı mayasından (Saccharomycescerevisiae), mantar duvarlarından (özellikle odunu tahrip eden miselyum türleri), yulaf kepeği, arpa ve diğer bazı
tahıllardan elde edilir. 
 
Beta - Glukan - dermis ve epidermis hücrelerinin kendilerini yenileme kabiliyetini arttırır, nem kaybını önler, tirozin enzimlerinin oluşumunu engellerpigmentasyonu azaltır ve pigmentin yok edilmesine yardımcı olur, güneş ışığına maruz kaldıktan sonra cildin pigmentasyon ve kırışıklıklardan hızlı bir şekilde kurtulmasına, nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur.

Etkinliği birçok çalışmada doğrulanmıştır.

Kozmetikte beta-glukan (β-glukan) konsantrasyonu, ürünün amacına ve bu bileşenin bu bağlamda beklenen aktivitesine bağlı olarak değişir. Örneğin, anti-stres serumlarında ve cilt için yoğun yaşlanma karşıtı komplekslerde %5, güneş kremlerinde ve saç kozmetiklerinde% 4e kadar
bir konsantrasyonda verilir - yüz bakım kremlerinde-% 1-3.

Kozmetikte kullanılan beta-glukan özellikleri:
 
  • İyileştirme. Beta-glukan sayesinde makrofajlar, yaralarda bulaşıcı bir sürecin gelişmesini engellerken, yaraların, kesiklerin, çiziklerin, yanıkların iyileşmesini önemli ölçüde hızlandıran maddeler salgılarlar.
 
  • Koruyucu. Beta-glukan, zararlı çevresel faktörlere karşı güçlü bir antioksidan ve doğal filtre görevi görür, UV ışınlarının cilde zarar veren etkisini önemli ölçüde azaltır, aktif güneşin etkisi altında ciltte tümör hücrelerinin oluşumunu engeller.
 
  • Arınma. Beta-glukan, makrofajları bakterileri, mantarları, ölü hücreleri, cilt yüzeyindeki yağ tıkaçlarını yok etmek için uyararak cildi temizlemeye ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur; kepeğe karşı çok etkilidir. 
 
  • Yaşlanma karşıtı. Beta-glukan, elastin ve kolajen sentezini güçlendirir, ince kırışıklıkların gözle görülür bir şekilde yumuşatılmasına katkıda bulunur, kılcal damarları, tonları güçlendirerek cilt hücrelerinin yenilenmesini ve beslenmesini hızlandırır, cildi tazeler, yaşlanma sürecini önemli ölçüde yavaşlatır.
 
  • Nemlendirici. Beta-glukan, nemin cilde derinlemesine nüfuz etmesini sağlar, hyaluronik asit sentezini uyarır.
 
  • Antienflamatuvar. Beta-glukanın etkisi altında, ciltte bulaşıcı ajanları yok eden maddeler üretilir; özellikle sivilceye karşı etkilidir, cildi temizlerken ve iltihabın etkilerini iyileştirir.
 
  • Sıkılaştırıcı. Beta-glukan sayesinde saç köklerinin beslenmesi artırılır, şaftta nem tutulması ve keratin pullarının bütünlüğünün hızlı bir şekilde geri kazanılması nedeniyle saçlar yoğun, parlak görünür.

Tıpta beta-glukan tüm formlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Enjekte edilebilir bir formda merhemlerin, süspansiyonların, aşıların bir parçası olarak hem harici hem de oral olarak kullanılır.

Beta-glukan içeren araçlar, iltihaplı olanlar da dahil olmak üzere yaraları tedavi etmek için ülsere ve yanmış cildi tedavi etmek için kullanılır.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin bir yolu olarak beta-glukan, bulaşıcı ve onkolojik hastalıklar, stres, diyabet, kronik yorgunluk sendromu ve zayıflamış bağışıklık sisteminin neden olduğu birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bu Blog yazısını sonuna kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederiz. Umarız sizler için faydalı olmuştur.
Ayrıca yazıyı sonuna kadar okuyup bize vakit ayırdığınız için "glamiblog10" kodu ile tüm ürünlerde geçerli %10 indirim hakkı kazandınız. 
İndirimden yararlanmanız için sizi online mağazamıza bekliyoruz.


Not: %10 indirim hediyesinden sınırlı sayıda müşterimiz yararlanabilecektir.
Bu kişi sayısı glamiko.com üzerinden belirlenmiş olup kullanım sayısına ulaşınca sonlandırma hakkına sahiptir.